Open

Skal du kjøpe en bil?

Når du skal kjøpe bruktbil, er det mye å tenke på. Sørg for at bilkjøpet blir en god handel. Vi gir deg 10 hete kjøpstips på veien.

Å kjøpe bil

SØRG FOR AT BILKJØPET BLIR EN GOD HANDEL! VI GIR DEG 10 HETE KJØPSTIPS PÅ VEIEN.

1. Hvilken bilmodell skal jeg velge?

En tydelig trend er at mange velger en bil som er en størrelse mindre og har svakere motor enn den de har hatt tidligere. En mindre bil med svakere motor er ofte bedre for miljøet.

2. Hvordan forbereder jeg meg?

På Internett finnes det informasjon om så å si alle bilmodeller. Ta gjerne en titt på våre kategorier som tester og prøvekjøringer og motornyheter. Når du gjennomfører en taksering, har vi også koblet denne til nettopp denne informasjonen.

3. Hvor finner jeg gode biler?

De største annonsesiden for bruktbiler er finn.no.
På finn.no finnes biler fra både bilforhandlere og private selgere. Internett-auksjon er en annen og stadig mer populær måte å kjøpe bil på.

4. Hvordan undersøker jeg bilen?

Prøvekjør alltid bilen og få gjerne en bilkyndig person til å hjelpe deg. Skaff deg mest mulig informasjon om bilen, som eventuelle anmerkninger, tidligere eiere og annen nyttig informasjon.

5. Skal jeg kjøpe en bil som har vært kollisjonsskadet?

Det generelle rådet er at du ikke skal kjøpe en bil som har vært i en kollisjon. Hvis du likevel gjør det, skal prisen være betydelig lavere enn for en bil som ikke har kollidert. Når du kjøper en bil som ifølge opplysningene aldri har kollidert, skal du be selgeren om å skrive på kvitteringen at bilen ikke har vært kollisjonsskadet.

6. Skal jeg kjøpe en bil med mindre skader?

Ja, kjøp gjerne en bil med noen småskader, det blir stadig flere slike med årene. Klarer du å tenke i de baner, kan du spare mye penger. God servicehistorikk er imidlertid viktig.

7. Hva skal jeg betale?

Begynn med å taksere bilen du er interessert i, her på kvdbilpris.no. Trekk deretter fra for skader, nødvendige reparasjoner og servicebehov.

8. Hva er ekstrautstyret verdt?

Ut fra et verdireduksjonsperspektiv er det få typer ekstrautstyr du skal betale ekstra for på en bruktbil, men det finnes selvsagt forhold som forhøyer prisen på bilen.

9. Hvordan skal jeg betale?

Betal aldri i kontanter til private selgere, han eller hun kan da selge bilen til en annen til tross for dette, og du kan få problemer med å få tilbake pengene.

10. Sørg for at bilen blir registrert på deg.

Når bilen er betalt fullt ut, er tiden inne for å gjøre et eierskifte og omregistrere bilen til deg.

Ps.PS: Du vet vel at det finnes oppdaterte kjøpskontrakter å laste ned på NAF.no Dette er helt kostnadsfritt.

Stäng